vrijdag 13 januari 2012

BuisjesDe laatste weken van het jaar waren goed gevuld. Naast de gewoonlijke eindejaars drukte waren we ook nog bezig met Bastiaans oren en de daarbij horende dagen koorts.
In oktober waren we bij de schoolarts en daar bleek dat Bastiaan niet goed kon horen. Waar verwacht wordt dat ze 20 Db horen, liep dat bij Bastiaan op tot wel 80 Db. Een groot verschil dus! Na een paar testen zijn we bij de KNO arts terecht gekomen en daar bleek dat Bastiaan erg veel vocht achter zijn oren had. Gelukkig is dat makkelijk te verhelpen met buisjes.
Gisteren was het dan zover en mochten we komen voor de plaatsing. Bastiaan deed het perfect! Zoals altijd erg beleefd tegen iedereen en toen het tijd was voor de narcose ging hij rustig liggen, deed zijn oogjes dicht en concentreerde zich op het ademen. Hij viel na zo'n 30 seconden in slaap en toen moest ik naar de recovery om hem op te wachten. Hij kwam slapend terug en het duurde ook wel even voordat hij wakker was. Ondertussen kwam de arts nog even naar me toe en zei dat Bastiaan extreem veel vocht achter zijn trommelvlies had en dat hij zoveel mogelijk weg gezogen had. Ook zat er aan beide kanten een fikse oorontsteking. Er liep na de operatie ook nog veel vocht uit zijn oren en ook vandaag stroomt het er nog uit. We hebben druppeltjes gekregen die we erin moeten doen en Bastiaan blijft zo lief liggen steeds. Het is een schat.
Bij thuis komst stond er een mooi kado voor hem klaar. We hebben dus die middag lekker zitten lego-en. Gelukkig heeft hij geen pijn verder en gaat het goed. Hij zegt wel steeds een klik in zijn oren te horen dus dat houden we goed in de gaten.

Verder was de Kerstvakantie erg leuk. Bastiaan heeft voor de eerste keer bij zijn oom en tante, Sidney en Lott, gelogeerd. Ze hebben hem mee genomen naar Schiphol, pannekoeken gegeten, Pizza gehaald en bij de Mac Donalds gegeten. Kortom Bastiaan heeft zich wel vermaakt.
Op Kerstavond hebben we met de pannetjes gegeten en kadootjes uitgepakt. Het was heel gezellig zo met z'n 4tjes. 1e Kerstdag naar mijn ouders en ook daar weer mochten de jongens kadootjes uitpakken. We zijn allemaal weer goed verwend.
En toen was het alweer 2de Kerstdag. Bastiaan en ik hebben samen een 3gangen diner bereidt en gewoon heerlijk gespeeld met al dat nieuwe speelgoed. De volgende dag mocht hij bij opa en oma gaan logeren.

Op oudjaarsavond was Bastiaan rond half 12 wakker. Hij heeft gezellig nog even bij ons gezeten en om 12 uur zijn we naar onze slaapkamer gegaan en vanaf daar heerlijk vuurwerk zitten kijken. Het was een prachtig gezicht.
Verder lekker rustig aan gedaan en nog naar de Beekse bergen gegaan. We hebben vreselijk gelachen om een kameel die voor ons stond en begon te poepen en piesen. Bastiaan lachte vreselijk hard en ja, ik ook!

2 opmerkingen:

Laurette zei

Hoi Annelies, wat een voorbeeldig kind hebben jullie toch. Da's genieten met een hoofdletter 'G' dus :)! De buisjes, oorontstekingen en vocht achter het trommelvlies is voor mij heel herkenbaar. Ik heb wat afgesukkeld met mijn kids en hun oren :(. Het is niet anders. Ik hoop dat dit geholpen heeft, sterkte meis!
Ik ben weer bij met lezen hahaha.
Liefs, L

Simone zei

Wat een topper is het ook! <3