maandag 29 augustus 2011

De zomer vakantie


De school is weer begonnen. Na een hele leuke zomer vakantie mocht hij vorige week dan eindelijk naar school. Hij had er ontzettend veel zin in en wilde dan ook gelijk de eerste dag al overblijven. Zelfs verwoede pogingen van mij om hem thuis te laten eten mochten niet baten. Ik heb niet heel erg aangedrongen hoor ;) Het leek ons alleen maar een goed teken dat hij gelijk wilde overblijven maar in mijn hart had ik hem graag thuis gehad die eerste dag.
Het is heel erg goed gegaan. Zowel in de klas als op de overblijf. Na school heb ik zijn juf nog even aangeschoten om te vragen hoe zijn eerste dag geweest was. Ze vertelde dat hij alles al leuk mee gedaan had en ook dat hij wel erg graag praat. Haha, dat kwam me wel bekend voor :D Het is de hele week goed gegaan en Bastiaan gaat met erg veel plezier elke dag naar school.

We hebben het op de vakantie heerlijk gehad. De dag van vertrek was Bastiaan door het dolle heen en ontzettend vrolijk, ook al was het half 3 's nachts dat we in de auto stapten. Hij was dol enthousiast. In het vliegtuig zei ik dat het verstandig was om even te gaan slapen zodat we eenmaal ik het huisje lekker konden gaan zwemmen. Natuurlijk verwachtte ik zijn standaard antwoord ; nee mama, ik ben niet moe. Maar hij zei ; Goed idee mama. Ik ga even slapen. En van het een op andere moment gingen zijn oogjes dicht en hij sliep ook in record tijd. Marcel en ik wisten niet wat we zagen!
De reis is heel goed gegaan en Bastiaan heeft zich echt voorbeeldig gedragen.

Ons huisje had een zwembad en dus konden we elke morgen na het ontbijt heerlijk een duik nemen in het zwembad. We hebben genoten van de zon en de warmte. Het was heerlijk om niets te hoeven en alleen maar met z'n vieren te genieten. We zijn naar het strand geweest en hebben daar genoten van de prachtige zee. Natuurlijk hebben we ook lekker een ijsje daar gegeten.

De rest van de zomervakantie was ook leuk. We hebben gezellige weken gehad. Nu zijn we weer helemaal in ons ritme.
's Ochtends naar school en de zwemlessen zijn ook weer begonnen. Zelfs het eerste feestje heeft hij al gehad. Het leven van een 5 jarige... druk druk druk.

Geen opmerkingen: