woensdag 20 juli 2011

Zomervakantie deel 1


Het is zomervakantie. Nog een paar weekjes voordat Bastiaan in groep 2 zit op zijn nieuwe school. We, en dan vooral Bastiaan, gaan een spannende tijd tegemoet. Door middel van een groot zomer feest hebben we afscheid genomen van zijn oude school. Iedereen was ingedeeld in teams en er waren allerlei leuke spelletjes te doen. Ik moet eerlijk zeggen dat de spelletjes Bastiaan niet veel deden. Hij speelde liever op het schoolplein. Er waren ijsjes van De IJsbeer uit Vinkeveen, sumoworstel pakken en na de spelletjes was het tijd om te eten. Het was een leuke middag en avond. Natuurlijk had Bastiaan voor de juffen iets moois gemaakt. Voor de overblijfmoeders beschilderde hij een kopje met schoteltje en voor de "echte" juffen een vogelhuisje.
Hij is inmiddels al 2 keer even wezen wennen op zijn nieuwe school. Hij kreeg een grote foto met de kindjes erop uit zijn nieuwe klas. Bastiaan vond het erg leuk en had weinig moeite met de overgang op de wendagen. Bastiaan kennende zal dit na de vakantie ook niet veranderen.

Verder genieten we lekker in de vakantie. We zijn met grote vriend Wouter al naar Kids planet geweest, een grote indoor speelplaats. De mannen vermaakten zich prima en ook de mama's mochten niet klagen :D
Eergisteren werd Bastiaan door opa en oma verrast. Ze gingen samen naar de bioscoop om Cars 2 te zien. Laat Bastiaan dat nou net graag willen. Hij mocht ook weer bij ze logeren dus hij had een topdag. Vorig weekend mocht hij al met ze mee naar het circus. Hij kwam helemaal enthousiast thuis want hij had de giraf een peen mogen geven. Verder zag hij tijgers, olifanten en geen clown zoals Bastiaan dat zo mooi zei.

Afgelopen weekend zijn we er lekker met z'n 4tjes weg geweest. We zijn vrijdag naar Duitsland gereden en bleven daar een nachtje logeren. Het was erg leuk in Moviepark Germany. Het was heerlijk weer, het hotel was top en het was lekker rustig. We hebben eigenlijk niet meer dan 1 rondje hoeven wachten bij de attracties.

Laatst zaten we aan tafel. Bastiaan vroeg opeens : wat is het engelse woord voor poep? Dus wij zeiden "poop".
Ok, zei Bastiaan, I have poeeeeeeee. Zijn manier van zeggen dat hij moest poepen :)

Bastiaan deed laatst iets heel goed dus ik zei :"wat goed van jou schat. Je kan wel zien dat jij al vijf jaar bent". "Ik ben al vijf plus".

Aan tafel vroeg Bastiaan aan oma : Durf jij in Crush in Disneyland? Nee, zei oma dat durf ik niet. En jij opa? Ja ik wel. En jij mama? Ja hoor, ik ook. Ok, dan kunnen wij samen in Crush! Nou zei Marcel, ik wil ook mee. Nee dat kan niet, zei Bastiaan. Wie moet er dan op oma letten?

Geen opmerkingen: