zondag 12 december 2010

Pepernoten

Volgens mij begin ik tegenwoordig elk nieuwe stukje met het feit dat de tijd zo snel gaat. Het is dan ook echt zo, het is alweer half december en over 3 weken is het alweer Kerst. Het lastige van dit tijdgebrek is dat ik me vaak af vraag waar ik moet beginnen. Ik zal eens beginnen met weer wat leuke versprekingen van Bastiaan.
Als Bastiaan het heeft over een peusjeutel dan heeft hij het over een space shuttle.
Gisteren ging hij met Marcel koken en papa was de kok en Bastiaan de kok chef.

We zijn weer naar Disneyland geweest. Het was heerlijk vertoeven in het Disneyland hotel. Heerlijk om zo het park in te rollen na je ontbijt. Bastiaan kreeg natuurlijk alle aandacht, wat wil je met 6 volwassenen. Opa en oma hebben denk ik het meeste genoten of waren het toch Sidney en Lott? Ach... we vonden het allemaal weer fantastisch.
Natuurlijk was het park prachtig versierd in kerstsfeer wat het toch wel afmaakt. Terwijl wij heerlijk zaten te lunchen begon het buiten ook te sneeuwen, het zag er ontzettend gezellig uit.
Nu zitten we thuis ook al helemaal in de Kerstsfeer maar laten we Sinterklaas niet vergeten. 3 Weken lang zat Bastiaan in spanning. HIj was (de eerste 2 weken vooral) in de ban van het Sinterklaas journaal. Het wel en wee van de babypiet en of de kadootjes wel op tijd zouden zijn... alles werd gevolgd. Op school was het mooi versierd en ook thuis hadden we een slinger opgehangen en het gezellig gemaakt rond de openhaard. Elke avond zong Bastiaan uit volle borst de liedjes voor de sint en daarbij dook hij vaak helemaal in de openhaard zodat zwarte piet het zou horen. 's Ochtends dan dat blije koppie dat er een pepernoot, chocolaatje en soms zelfs een kadootje lag. Onbetaalbaar.
We zijn ook naar de intocht hier in het dorp geweest. Niet erg bijzonder maar voor Bastiaan was het super. Sinterklaas kwam ook langs bij papa op het werk en op school! Overal een kadootje natuurlijk en dan hebben we het thuis ook nog gevierd. 1 keer bij mijn ouders. De volwassenen 1 kadootje en verder alles voor de kids en die zijn schandalig verwend. De volgende dag zouden we naar Marcel's familie gaan maar het weer strooide roet in het eten en dus hebben we zwarte piet gevraagd de kadootjes maar thuis te geven. Was ook gezellig, daarna een beetje snert gegeten. Was eigenlijk onverwachts ook erg leuk.

Momenteel is Bastiaan verliefd. En niet zomaar op iemand maar op mij! Ooh wat heerlijk dit. Hij wil zelfs met me trouwen! Ik moet de aandacht wel delen met zijn schoolliefde Vera maar ik vind het geweldig. Wat een heerlijk gevoel dat je kind je leuk vindt.
Zaterdag was Bastiaan bij opa en oma waar hij een lekker ijsje kreeg. De smaak? Karnemelk volgens Bastiaan. Het was overigens caramel ijs.
Marcel was boodschappen aan het doen met Bastiaan. Marcel scande de statiegeldbon alvast maar ik doe dat altijd als allerlaatste en dus riep Bastiaan dat dat niet moest. Ok, zei Marcel, dan haal ik hem er weer af. Goed zo, Papa, nu ben jij weer mijn beste vriend.
3 weken geleden : Mama, omdat jij mijn beste vriend bent, mag jij me nu helpen met mijn eten.

Geen opmerkingen: