woensdag 29 december 2010

Jaaroverzicht


Wat is het afgelopen jaar voorbij gevlogen. Tijdens het kerstdiner bij mijn ouders dacht ik er opeens aan dat ik vorig jaar nog met een dikke buik zat. Nu zit Julian alweer met ons aan tafel en eet al lekker mee.
Het jaar begon met het droevige nieuws dat opa Be was overleden. Bastiaan kan het zich nog goed herinneren en vraagt soms even hoe het nu met opa Be is en nu zegt hij dan ; mama, opa Be is in de Hemel he? Door die vraag hebben we samen een heel gesprek gehad over de Hemel, God en dood gaan. Ik zag een beetje op tegen dat gesprek maar het ging heel goed en natuurlijk. Mijn kleine mannetje die het allemaal probeert te begrijpen.

Een paar weken later zag zijn kleine broertje Julian het levenslicht. Voor Bastiaan super spannend natuurlijk zeker omdat het in dezelfde week gebeurde dat hij 4 werd en dus naar de basisschool zou gaan. De dag na de geboorte van zijn broertje mocht Bastiaan op de peuterspeelzaal afscheid nemen. Dat houdt in uitdelen in de kring en daarna ook nog een keer aan het einde van de les. Hij deelde fruitknijpjes uit met de tekst ; Ik knijp er tussen uit! Ook al konden we zijn verjaardag niet groots vieren toch hebben we geprobeerd er een leuke dag van te maken. Marcel en Bastiaan zijn naar Chimpie Champ geweest en dat vind hij heel erg leuk om te doen dus hij vond het niet erg.
Inmiddels heeft hij het alweer over zijn volgende verjaardag. Hij weet al wat voor taart hij wil hebben. Laatst zaten we samen in de auto en begon hij over zijn verjaardag. 'Mama, mag ik dan een feestje geven? " "Ja natuurlijk schat, weet je al wat je dan wil gaan doen? " "Ja, ik ga dan gewoon naar zwemles en iedereen mag naar mij komen kijken! "
Ik vond dat zo mooi. Zo logisch als ik zijn gedachtegang volg, IK vind dat leuk dus het is ook voor anderen leuk.

Een paar weken later zijn we naar Disney geweest. Onze eerste vakantie met z'n vieren. Het was echt zo goed voor Bastiaan die daar weer alle aandacht kreeg. Hij en ook wij genoten.
In september gingen we op vakantie naar Orlando. Dat was geweldig en Bastiaan heeft het er nu nog over. Hij vraagt vaak wanneer we weer gaan. Ook verhalen over het vliegtuig, de parades en het vuurwerk komen nog vaak langs. Als ik terug denk aan die vakantie denk ik vaak aan Bastiaan die heel erg graag bij Winnie de Poeh wilde ontbijten. Daar hebben we aardig wat moeite voor moeten doen en aardig wat voor neer moeten leggen, maar ach.. je leeft maar 1 keer, we zijn op vakantie en hij wil het zo graag. Dus wij zijn daar en ik ga met Bastiaan naar het buffet met de heerlijkste dingen en Bastiaan zegt doodleuk ; dat wil ik. Een witte boterham!! En ik nog proberen om hem ook iets anders te laten nemen maar nee, 2 witte boterhammen met niets! haha. Het was daar echt genieten. Bastiaan mocht met Knorretje in de parade lopen en was heel blij om Pooh en zijn vriendjes te zien.
Ik heb natuurlijk ook aan Marcel gevraagd waar hij aan denkt en hij zei : Bastiaans lach en dat vind ik een goede. Die zagen we elke dag, de hele dag. Lekker buiten zijn, naar Disney, zwemmen en ijsjes eten en maar lachen.

In de herfstvakantie belde het zwembad en de zwemlessen gingen van start. Bastiaan mocht dezelfde dag nog komen. Toevallig riep hij die dag ervoor ; "morgen begin ik met zwemles". De zwemlessen vind hij fan-tas-tisch! Hij gaat er met zoveel plezier heen. Ik mocht laatst mee doen met een les. Dat koppie van hem was zo mooi. Hij genoot er echt van om met mij daar te zijn en mij te laten zien hoe goed hij kan drijven. Toen de leraar ook nog kwam vertellen dat hij dat drijven zo goed deed, straalde hij!

2010, we hebben ons mannetje zien groeien. Natuurlijk in de lengte maar ook zeker in zijn ontwikkeling. Het is zo ongelooflijk snel gegaan. De manier waarop hij praat, de handigheid die hij heeft met bijvoorbeeld de dvd speler. Wij zijn ontzettend trots op ons lieve mannetje en we hopen dat 2011 weer zo'n super jaar wordt.
Ook voor de lezers hier natuurlijk : we wensen jullie een geweldig nieuw jaar toe en veel leesplezier ;)

Liefs

1 opmerking:

Laurette zei

Ook weer heel leuk geschreven Annelies, wat veranderd er dan in zo'n jaar toch veel! Leuk ook die twee foto's van Bastiaan, je kan goed zien dat hij groter/ouder is geworden.
Liefs!