woensdag 23 december 2009

Decembermaand

Alweer een maand verder! Mensen wat vliegt de tijd. We hebben een hele drukke maar vooral leuke maand gehad. Bastiaan mocht nog naar Sinterklaas via het werk van papa. De kinderen kunnen zich daar heerlijk uitleven op een groot springkussen. Eerst was er een piraat en hele harde muziek en dat vond Bastiaan toch niet zo heel leuk, net als de papa's en mama's trouwens.
Daarna waren er patatjes, knakworstjes en pannenkoeken. Toen de kinderen net klaar waren met eten kwam Sinterklaas binnen (wat een timing en zeg... vind jij hem ook niet op die piraat lijken??) De kadootjes vielen bij alle kinderen goed in de smaak.
Vrijdag was er Sinterklaas viering op de peuterspeelzaal.
Zaterdag 5 december kwamen de opa's en oma's hier om weer Sinterklaas te vieren, compleet met gebonk op de deur en pepernoten die naar binnen werden gegooid! Er stonden zakken vol kadootjes in de gang. Het was toen voor ons allemaal ook wel genoeg met die Sinterklaas vieringen moet ik eerlijk zeggen.

De volgende dag was het tijd voor de volgende traditie ; de Kerstboom opzetten! Bastiaan en Marcel hebben de boom in elkaar gezet (ja, wij zijn cultuurbarbaren met een kunstboom en er komt nooit een echte boom hier binnen). het hele huis hebben we om getoverd in een winterwonderland, nou ja, alleen de huiskamer. Bastiaan mocht met papa de piek op de boom zetten. Als finishing touch wilde ik de sneeuw in de boom doen maar daar snapte Bastiaan niets van.
B : maar mama, buiten moet het toch sneeuwen?
A : Ja lieverd maar mama doet nep sneeuw in de boom
B : Oooh, maar sneeuw is altijd buiten.
A : ja, dat klopt
B : Gaat dan straks even het dak open voor de sneeuw op de boom?

Heerlijke kinder logica!

De dag daarna gingen we weer naar Disney met opa en oma Lemmen om lekker in de Kerstsfeer te komen. Het was weer mooi versierd en 's avonds hebben we genoten van de lichtjes parade. Tja, veel nieuws kan ik er inmiddels niet meer over vertellen.
Bastiaan is nog een paar daagjes ziek geweest vorige week. Hoge koorts en hangerig. Gelukkig is hij weer helemaal op geknapt en kon hij de laatste dag voor de vakantie naar de psz, dit keer om van een Kerstviering te genieten. Toen werd duidelijk dat Bastiaan niet de enige was die ziek was geweest. Er waren maar 9 kindjes in plaats van 16! Mocht de pret niet drukken en de kinderen hebben genoten en papa ook want die was mee als hulppapa!
Deze dagen is het voornamelijk genieten van de sneeuw. Lekker lopen in de sneeuw met de slee en natuurlijk is er een sneeuwpop in de tuin gekomen.
Hier in het dorp is een schaatsbaan en Bastiaan is zaterdag gaan schaatsen! Als volleerd schaatser stond hij op het ijs en al heel snel wilde hij geen handje meer maar ZHELLUF DOEN!

Nu is het vooral wachten tot die kadootjes onder de boom eindelijk open mogen. Zaterdag mocht hij alvast een kadootje pakken. Welke mama? Die met dat Winnie de Poeh tasje!
Van nemo?? Nee, winnie de poeh mop!
Er zat een boek in met Kerstverhalen van Disney en wat zien wij op de achterkant van het boek ? Je raadt het al : nemo!

Via deze weg wil ik iedereen hele fijne feestdagen wensen en een prachtig nieuwjaar.

Liefs

Geen opmerkingen: