zaterdag 15 november 2008

Fear me, if you dare


Vandaag was het zo ver. Marcel had judo examen. Om kwart over 11 zaten we in de auto richting Wijk bij Duurstede. Ondanks wat kleine navigatie foutjes dankzij wicht-wicht waren we toch mooi op tijd in de sporthal waar Ton en zijn vrouw Anja al zaten te wachten.
De mannen hebben samen even het eigen programma nog doorgelopen en konden zich toen gaan omkleden en warm rennen. Bastiaan vind dat overigens erg leuk. Ton tikt af en toe de grond even aan en Bastiaan moest daar erg hard om lachen. Dit hadden wij tijdens de training vorige week ook al gezien en toen kwam hij ook al niet bij.
Anja, Bastiaan en ik zijn boven gaan zitten en vlak voordat de eerste examens begonnen kwamen Marcels ouders binnen. Heel leuk voor Marcel maar vooral voor Bastiaan ;). Die kreeg heel veel aandacht natuurlijk van opa, oma en Tante Iris. Marcels kata's en eigen programma gingen fantastisch, hoe kan het ook anders. Elke keer als Marcel Ton op de grond gooide moest Bastiaan lachen en riep dingen als : HOERA, Nog een keer!, Hupselakee en begon vaak te klappen voor zijn papa.
De spanning op de tribune liep hoog op toen de jury tussen de kata's en het eigen programma een hele tijd overlegde maar er bleek niets aan de hand, pffffieuw...
Nadat alle examens klaar waren werd bekend gemaakt wie er geslaagd waren. Gelukkig zat Marcel daar ook bij en hij kreeg een diploma en natuurlijk waar het om ging : de zwarte band!
Bastiaan vond het ook heel knap van zijn papa want hij klapte uitbundig en had een mooi kadootje voor papa toen hij terug kwam.
Toen we thuis kwamen hebben opa en oma hier nog gezellig gegeten, gedronken en natuurlijk foto's gekeken. Kortom : een geslaagde dag!

Geen opmerkingen: