woensdag 31 mei 2006

MRI

De dag waar wij zo naar toe hebben geleefd was er dan eindelijk : maandag de 22e van mei. We werden om half 10 in de VU in Amsterdam verwacht waar Bastiaan een MRI scan zou krijgen. Eerst werd hij voorbereidt. Hij kreeg een infuus in zijn handje, zodat er ingegrepen kon worden mocht er iets mis gaan. Om 12 uur mochten we eindelijk naar de MRI ruimte. Bastiaan had een middeltje gekregen zodat hij slaperig zou worden, niet dat dat echt hielp maar goed. Ons arme mannetje had honger maar mocht niets meer hebben in verband met de medicijnen. (als ze zo slaperig zijn dan vergeten ze weleens te ademen en omdat hij dat natuurlijk al eens gehad heeft werd er extra voorzichtig gedaan.)
Toen ze ongeveer drie kwartier met hem bezig waren kwam er een verpleegster vertellen dat het apparaat stuk was gegaan en dat het misschien een keer over moest, maar niet vandaag. Wij balen natuurlijk. Eenmaal terug op de afdeling hebben we aangedrongen op een gesprek met de arts. Toen hij eenmaal kwam (1,5 uur later maar ok) had hij de foto's al bekeken en zag hij dat hij genoeg materiaal had en dat de MRI dus niet over zou hoeven. Dat was al een opluchting.
We spraken af dat hij ons dinsdag zou bellen met de uitslag.

Dinsdag belde hij. Wat was dat spannend zeg. Gelukkig had hij goed nieuws! De kans dat Bastiaan er wat aan over houdt is klein. Natuurlijk is er nog wel een kans dat hij een leerachterstand krijgt maar dat is het ergste scenario en is niet te verwachten. Eigenlijk alleen maar goed nieuws dus!

1 opmerking:

lammert en monique zei

hallo wat een goed nieuws zeg, wat toch een wonder eigenlijk he. Heel veel succes en geluk in de toekomst. tot gauw